Hvorfor kornfrit?

1) Allergi – Foder uden korn mindsker risikoen for allergi

Igen og igen har jeg set hunde med allergiske symptomer såsom stærk kløe, hotspots, sår mellem poterne, røde ører og en elendig pels. Når de skifter fra et kornholdigt foder til et kornfrit foder er symptimerne ofte væk efter ganske få uger.

Det er ikke kornet at hundene reagerer på, men de lagermider der ofte gemmer sig i hundefoder med korn. Ekskrementerne fra lagermiderne kan give allergiske reaktioner hos hundene. Ved at undlade korn i hundefoderet sikrer du derfor at det er fri for lagermider og deres allergifremkaldende ekskrementer.

Desuden vil du opleve at der også er tænkt nøje over de øvrige ingredienser i kornfrit hundefoder som oftest også vil være uden det allergifremkaldende konserveringsmiddel BHT.

2) Kornfrit foder kan give et mere stabilt blodsukkerniveau og temperament

Kornprodukter omsættes hurtigt til sukker og resulterer i store udsving i hundens blodsukkerniveau. Du kender formentlig selv det at have spist en stor portion hvide ris eller pasta, føle masser af energi, hvorefter du hurtigt går kold igen. Det samme sker for din hund.

Ved at undgå korn (forudsat at du ikke erstatter det med hvide ris eller kartofler) sikrer du din hund et stabilt blodsukkerniveau.

Mange af de især helt billige kornholdige foderprodukter angiver blot ”korn” som ingrediens uden at nævne om det er majs, hvede eller havre. Havre har en bedre glykemisk værdi end f.eks. hvede. Det betyder at havre omdannes langsommere til sukker end hvede gør og giver dermed et mere stabilt blodsukkerniveau.

Når du går efter et kornfrit hundefoder, så vælg i stedet et foder med søde kartofler, eller endnu bedre linser og ærter som har et endnu lavere glykemisk indeks.

3) Kornfrit hundefoder gør det lettere at holde en sund vægt

Hunde har let ved at fordøje fedt og proteiner. Men lige som os mennesker så vil hunden også fordøje de nemme kulhydrater før den forbrænder fedt. Det betyder at et hundefoder med mange let omsættelige kulhydrater vil give din hund tendens til at ophobe større fedtdepoter. Med andre ord: Din hund bliver tyk af at spise hundefoder som er baseret på majs og hvede. Fodrer du med et godt kornfrit hundefoder, vil du have lettere ved at vedligeholde en sund vægt blot ved at justere på den daglige fodermængde.

4) Kornfrit hundefoder giver mindre af alt det ulækre…

Et kornfrit hundefoder giver oftere mindre afføring. Det skyldes at når du fodrer kornfrit og med højt kødindhold, så skal hunden have mindre portioner samtidig med at det den spiser bliver optaget og anvendt. Mindre ind – Endnu mindre ud.

Skifter du til et kornfrit hundefoder kan du også komme til at opleve at din hund vil lugte mindre ud af munden. Den klassiske ”hundeånde” vil ofte forsvinde.